Gyűjtőedények megvásárlása

Lakossági felhívás: Hulladékszállítási gyűjtőedények megvásárlásáról

 Az ÉHG Észak-magyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt. hosszú távú közszolgáltatási szerződés alapján végezte a kötelező közszolgáltatási tevékenységet Csokvaomány településen. A közszolgáltatás idejére megfelelő típusú és darabszámú gyűjtőedényt biztosított, valamint ezen időszakra a gyűjtőedények után bérleti díjat nem számított fel.

A társaság már jó ideje nem végez közszolgáltatási tevékenységet a településen, de az általuk biztosított gyűjtőedények továbbra is a lakosság használatában vannak. A társaságot a gyűjtőedények használatáért használati díj illeti meg.

A társaság a 110-120 literes gyűjtőedények használatáért bruttó 2.000.-Ft/db összeget kér megtéríteni az önkormányzattól. Ezzel az edények az önkormányzat tulajdonába kerülnek, mellyel szabadon rendelkezik.

A képviselő-testület a 2015. július 28-án megtartott ülésén úgy határozott, hogy a gyűjtőedényeket értékesíti az azt használó lakosság részére a fentiekben meghatározott bruttó 2.000.-Ft/db összegben.

Kérjük ezért, hogy a tájékoztató levelünkhöz mellékelt csekket 8 napon belül befizetni szíveskedjen!

Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben a befizetésről a megadott határidőn belül nem intézkedik, úgy a gyűjtőedény Öntől elszállításra kerül. Ezt követően Önnek kell jóval magasabb összegért gyűjtőedény beszerzéséről gondoskodnia.

Figyelmeztetem, hogy a gyűjtőedény nem léte nem mentesíti a hulladékszállítási közszolgáltatási díj megfizetése alól! A használati díj nem fizetése esetén az Önkormányzat jogi úton kíván követelésének érvényt szerezni.

Csokvaomány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete